ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ποια τραγούδια «κόβονται» από το μάθημα των Θρησκευτικών

ΠΑΙΔΕΊΑ

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ποια τραγούδια «κόβονται» από το μάθημα των Θρησκευτικών

 

Tραγούδια της Ριάνα, του Διονύση Σαββόπουλου και του Νικόλα Άσιμου «κόβονται» από το πρόγραμμα μαθήματος των Θρησκευτικών, ύστερα από απαίτηση της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, όπως εισηγήθηκε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Εφραίμ, στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, καταργήθηκαν το φημισμένο τραγούδι «Συννεφούλα» του Σαββόπουλου, ο «Μπαγάσας» του Άσιμου και το «Umbrella» της Ριάνα.

Επίσης, με απαίτηση της Εκκλησίας, αφαιρέθηκε από την ύλη του Λυκείου και από το εκπαιδευτικό υλικό γελοιογραφία του Economist για τους θρησκευτικούς πολέμους και αποσαφηνίζεται στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική πρακτική!

AdTech Ad

Τα νέα Θρησκευτικά υιοθετούν διαφορετική δομή και το υπουργείο Παιδείας προτείνει σε δασκάλους και καθηγητές να χρησιμοποιούν μουσικό και οπτικό υλικό για πολλές θεματικές ενότητες και εργασίες. Για παράδειγμα, προτείνεται ο «Κήπος» του Σωκράτη Μάλαμα ή το «Η Ζωή μου όλη» του Άκη Πάνου στην Γ’ Γυμνασίου για θέμα εργασίας: «Διευρύνοντας τις εμπειρίες μας – Χτίζοντας τον κόσμο μας».

Για την «Αναζήτηση του Θεού» στην Α’ Λυκείου προτείνεται ο «Προσκυνητής» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, αλλά και μια φωτογραφία του Τζιοβάνι που πανηγυρίζει το γκολ, δείχνοντας προς τον ουρανό!

πηγη: http://www.dikaiologitika.gr

Leave a Reply